Miten voin auttaa?

Täältä löydät vastaukset useimpiin kysymyksiin tai voi ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella.


Koska saan ostaa raketteja?

Myynti alkaa keskiviikkona 27. joulukuuta


Mistä voin ostaa Suomen parhaat ilotulitteet?

Ilotulituksen raketteja myyvät sadat myyntipisteet ympäri Suomen. Katso lähin myymäläsi tästä


Onko pakko käyttää suojalaseja?

Suojalasien käyttö on pakollista ilotulituksen ampujalle, mutta erittäin suositeltavaa myös katsojille. Suojalaseja on myynnissä kaikissa myyntipisteissä.


Koska ilotulitteita saa ampua?

Ilotulitteita saa ampua uuden vuoden aattona 31.12. kello 18:00 – 1.1. kello 02:00 välisenä aikana. Ethän aiheuta turhaa häiriötä ampumalla ennen sitä.


Saako parvekkeelta ampua raketteja?

Parvekkeelta ampuminen on ehdottomasti kiellettyä suuren tulipalovaaran takia.


Missä ilotulitteita sitten saa ampua?

Valitse tuotteen käyttöpaikaksi avoin alue, esimerkiksi hiekkakenttä, vesistön ranta tai muu vastaa avoin alue, jossa ei ole lähellä korkeita rakennuksia tai puita. Huomioithan, että useat kaupungin keskustat ovat ilotulituskieltoaluetta, eikä siellä saa ampua lainkaan. Tarkista ilotulituskieltoalueet paikallisen pelastusviranomaisen www-sivuilta.


Täytyykö pata tukea?

Suosittelemme aina tukemaan padan ennen ampumista esimerkiksi lumelle tai kivillä, jotta se ei pääse liikkumaan tai kaatumaan.


Kuinka raketti ammutaan?

Rakettien ja rakettilajitelmien mukana tulee laukaisuputki, joka tulee asettaa tukevasti maahan tai kiinnittää muuten tukevasti. Raketin tulee liikkua vapaasti keppeineen putkessa. Suoraan hangesta ei saa ampua, koska keppi voi jäätyä hyvinkin nopeasti kiinni lumeen eikä moottori jaksa nostaa rakettia taivaalle.


Pahus, ilotulitteeni sammui kesken

Isoissa padoissa on yleensä toinen sytytyslanka näitä tilanteita varten, mutta odota kuitenkin vähintään 15min, ennen kuin sytytät uudelleen.


Miten toimin muiden tuotteiden kanssa?

Mikäli ilotulite ei toimi tarkoitetulla tavalla, ilmoita siitä meille tästä ja palauta toimimaton ilotulite ostopaikkaan.


Ammunnan jälkeen padan pohjasta jäi punaista ainetta maahan, onko se vaarallista?

Punainen aine on kiinalaista savea, jota käytetään padan putkien pohjissa. Aine on siis vaaratonta maata.


Miten hävitän ammutun ilotulitteen jäänteet?

Ilotulitteiden jäänteet ovat pahvia, paperia, savea ja tuotteesta riippuen hieman muovia. Jäänteet voi laittaa sekajätteeseen, mutta anna niiden kuitenkin jäähtyä ennen roskikseen laittamista.


Etkö löytänyt vastausta?